اسکلروتراپی برای درمان عروق واریسی

اسکلروتراپی در شیراز

اسکلروتراپی چیست؟

اسکلروتراپی یکی از روش‌های پزشکی برای درمان رگ‌های واریسی و رگ‌های عنکبوتی است. در این روش، یک محلول به طور مستقیم در رگ تزریق می‌شود که باعث انقباض و از بین رفتن آن می‌شود و خون به طریق یک رگ سالم دیگر هدایت می‌شود. رگ تخریب‌شده به تدریج جذب شده و نهایتاً از بین می‌رود. این روش بهترین روش برای درمان رگ‌های واریسی پیچیده و با عود مکرر می‌باشد.

بیماری واریس چیست؟

خون از طریق سیاهرگ‌ها به ریه و قلب بازگردانده می‌شود تا تصفیه شده و مجدد به ارگان‌های مختلف بدن توسط شریان‌ها منتقل شود. این مسیر خون از سیاهرگ‌های سطحی پوست به رگ‌های عمقی عضلات پا هدایت می‌شود. هنگامی که خون قصد بازگشت به قلب را دارد، به نیروی جاذبه مقابله می‌کند تا به قلب بازگردد. در رگ‌ها، دریچه‌هایی وجود دارند که از نیروی جاذبه زمین مقاومت می‌کنند و به خون کمک می‌کنند تا به قلب بازگردد. اما، اگر دیواره رگ‌ها ضعیف شود، عملکرد دریچه‌ها مختل می‌شود و خون به عقب بازمی‌گردد که باعث ایجاد رگ‌های عنکبوتی یا بیماری واریس می‌شود.

در رگ‌های واریسی، احتمال لخته شدن خون به طرز شدیدی افزایش پیدا می‌کند. اگر این لخته‌های خونی به سمت قلب یا ریه هدایت شوند، مشکلات جدی برای قلب و سلامتی فرد ایجاد خواهند کرد. بنابراین، درمان اسکلروتراپی واریس در شیراز و همچنین درمان واریس با لیزر در شیراز تحت نظر جراح فوق تخصص عروق بسیار حائز اهمیت است،

دلایل انجام اسکلروتراپی

هدف اصلی اسکلروتراپی  کاهش علائم مرتبط با واریس پا و بهبود ظاهری نواحی آسیب دیده است. به ندرت، پزشکان ممکن است از این روش برای درمان هموروئید استفاده کنند.

انتخاب بهترین  درمان که مناسب با بیماری شما باشد به تشخیص جراح عروق و علائم واریس در شما بستگی دارد. بیشتر بیماران اسکلروتراپی را ترجیح می‌دهند زیرا این روش کم‌تهاجمی است و به بهبود علائم واریس و ظاهر رگ‌ها کمک می‌کند که نیازی به مداخله جراحی بیشتری ندارد.

نواحی متداول ایجاد رگ‌های واریسی مثل روی پاها، سیاهرگ‌های آسیب‌دیده، و رگ‌های عنکبوتی مناطقی است که اسکلروتراپی می‌تواند درمان کند.

رگ‌های واریسی ممکن است برجسته شوند، تغییر رنگ دهند یا متورم شوند و برخی ممکن است عمیق تر در زیر پوست باشند و باعث ناراحتی و درد شوند. رگ‌های عنکبوتی از نظر اندازه کوچک‌تر هستند و می‌توانند قرمز، بنفش یا آبی به نظر برسند.

استفاده از اسکلروتراپی می‌تواند در درمان بواسیر موثر باشد، مخصوصا زمانی که هموروئید کوچک‌تر و داخلی‌تر باشد و همچنین زمانی که نمی‌توان از عمل جراحی مانند هموروئیدکتومی به دلیل سایر عوارض استفاده کرد. بسته به اندازه وریدهای آسیب دیده، اسکلروتراپی می‌تواند برای درمان واریس و وریدهای عنکبوتی در نواحی مختلف بدن مؤثر باشد، از جمله:

  • ران
  • ساق پا
  • مچ پال
  • صورت (اغلب طرفین بینی)
  • مقعد (هموروئید)

اسکلروتراپی واریس چگونه انجام می‌شود؟

اسکلروتراپی روش درمانی است که تزریق بدون نیاز به بیهوشی یا بی‌حسی انجام می‌شود، و این  عدم نیاز به بی‌حسی یکی از مزایای بسیار مهم این روش است. لازم به ذکر است که قبل از انجام اسکلروتراپی واریس، بهتر است از هیچ نوع پماد یا نرم‌کننده‌های موضعی روی محل درمان استفاده نشود.

در این روش، محلول دارو به محل رگ‌های واریسی تزریق می‌شود و این فرایند ممکن است با احساسی ملایم از سوزش همراه باشد. مدت زمان  برای یک جلسه از اسکلروتراپی واریس در شیراز میتواند حدودا 1 ساعت یا بیشتر باشد، و در این مدت، بسته به شرایط بیمار، تعدادی از رگ‌ها در این زمان با محلول تزریق می‌شوند.

مراقبت های لازم قبل از انجام اسکلروتراپی واریس

قبل از انجام اسکلروتراپی، باید ابتدا با پزشک جراح عروق خود مشورت کنید و دستورالعمل های لازم را دریافت کنید. همچنین ما در زیر دستورالعمل های عمومی برای انجام اسکلروتراپی قراردادیم پس این دستورالعمل‌ها را رعایت کنید:

  1. آنتی‌بیوتیک‌ها: مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند تتراسایکلین یا مینوسیکلین ممکن است باعث ایجاد لکه در پوست شما شود، بنابراین هفت تا ده روز قبل و بعد از اسکلروتراپی باید مصرف آنها را متوقف کنید. پیش از قطع داروهای آنتی‌بیوتیکی، با پزشک خود مشورت کنید.
  2. داروهای ضد التهابی: به مدت ۴۸ ساعت قبل و بعد از اسکلوتراپی از آسپرین، ایبوپروفن یا سایر داروهای ضد التهابی استفاده نکنید. مصرف این داروها ممکن است مانع از عملکرد صحیح عامل اسکلروزشونده شوند یا باعث خونریزی بیشتر شما شوند.
  3. پردنیزون: مصرف پردنیزون می‌تواند اثربخشی عامل اسکلروزکننده را کاهش دهد. پیش از توقف مصرف آن، با پزشک خود مشورت کنید.
  4. سایر دستورالعمل‌ها:
    • شما نباید هیچ لوسیونی روی پاهای خود بمالید چه قبل یا بعد از اسکلروتراپی، .
    • برای انجام عمل، یک شلوار کوتاه همراه داشته باشید.
    • اگر جوراب‌های فشرده (جوراب‌های ساپورت) دارید، آن‌ها را برای پس از عمل با خود بیاورید.

مراقبت بعد از اسکلروتراپی

پس از درمان، باید به مدت 15 دقیقه یا بیشتر دراز بکشید تا پزشک معالج شما مطمئن شود که واکنش بد و حساسیت نسبت به مواد تزریقی نشان نمی‌دهید. پس از این مرحله، می‌توانید خودتان را به خانه برسانید و به فعالیت‌های معمولی خود، به ویژه پیاده‌روی، بازگردید.

همچنین باید سه تا هفت روز از جوراب بافت یا پوشش فشاری استفاده کنید تا رگ های درمان شده تحت فشار قرار بگیرند و روند بهبودی طی شود. اما توجه داشته باشید که جوراب‌های پشتیبان خریداری شده از فروشگاه‌های بزرگ ممکن است کارایی کافی نداشته باشند و باید طبق نظر پزشک خود جوراب های مناسب را خریداری کنید.

پس از عمل، برای ۴۸ ساعت این دستورالعمل‌ها را رعایت کنید:

  •  از مصرف آسپرین، ایبوپروفن و سایر داروهای ضد التهابی خودداری کنید و برای تسکین درد  بهتر است استامینوفن مصرف کنید.
  •  از حمام آب گرم نگیرید و رفتن به  جکوزی و سونا اجتناب کنید. اگر خواستید دوش بگیرید، آب باید خنک‌تر از حد معمول باشد.
  • محل‌های تزریق را با صابون ملایم و آب ولرم بشویید.
  • از استفاده از کمپرس داغ یا هر نوع گرما بر روی نواحی تحت درمان خودداری کنید.
  • از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید (از جمله برنزه کردن و آفتاب گرفتن) پس از عمل خودداری کنید.

 

جهت گرفتن نوبت و مشاوره با شماره رایگان 09173396923 تماس بگیرید تماس با ما

 

4.9/5 - (8 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکتر مجید اثنی عشری فوق تخصص جراحی عروق

نیاز به مشاوره رایگان دارید؟
الان تماس بگیر.