درمان وایس
رگهای تارعنکبوتی، به رگهایی اطلاق میشود که بسیار نازک و ریز هستند و گاهاً از زیرپوست بروز میکنند، که این وضعیت میتواند ظاهر پوست را زشت و غیرجذاب کند. شروع درد گنگ و احساس خستگی در پا میتواند از علایم اولیه باشد. اغلب افراد این علائم را نادیده میگیرند و منتظر میمانند تا درد بهبود یابد، در حالی که بیآگاهند که رگهای پا به تدریج بزرگتر و دردناکتر میشوند. در ضمن، علاوه بر واریس، انواع دیگری از برجستگیهای عروقی نیز در پاها دیده میشود. تخمین زده میشود که حدود ۵۰ تا ۱۰ درصد از جمعیت با این مشکل روبرو هستند، و این میزان با بالا رفتن سن افزایش مییابد. زنانی که چندین بار بارداری و زایمان کردهاند، احتمال بیشتری برای بروز این مشکل دارند، و این مشکل ممکن است در جوامع شهری بیشتر از جوامع روستایی دیده شود.
علت بروز واریس
شایعترین عوامل خطر ابتلا به واریس عبارتند از:
ضعیف بودن دریچهها و آسیب دیدن سیاهرگها:
ضعیف بودن دریچهها میتواند به دلایل موروثی، تصادف، بیماری یا آسیبدیدگی اتفاق بیفتد.
دریچههایی که عملکرد مناسب ندارند، نمیتوانند بهطور عادی باز و بسته شوند، بنابراین خون میتواند به سمت پایینتنه برگردد و این باعث بروز واریس میشود.
همچنین، از بین رفتن خاصیت ارتجاعی سیاهرگها نیز باعث بروز واریس میشود؛ سیاهرگها بیشازحد کشیده میشوند و دریچهها ضعیف میشوند و نمیتوانند بهدرستی عمل کنند.
ایجاد واریس به دلیل کهولت سن:
با بالا رفتن سن، عملکرد سیاهرگها کاهش مییابد و میزان خطر ابتلا به واریس افزایش مییابد. سیاهرگها بهتدریج خاصیت کشسانی خود را از دست میدهند و مستعد ابتلا به عارضههای عروقی مانند واریس میشوند.
ایجاد واریس به دلیل جنسیت:
خانمها، بهویژه در دوران بارداری بیشتر مستعد ابتلا به واریس هستند. هورمون زنانه استروژن باعص شل شدن سیاهرگها میشود و شرایط را برای نشت خون از دریچهها و ایجاد واریس فراهم میکند. در مقابل، برخی آقایان نیز دچار واریس میشوند، اما در کل واریس در میان خانمها شایعتر است.
ایجاد واریس به دلیل شغل:
استراحت نکردن و ایستادن طولانیمدت باعث جمع شدن خون در پاها میشود و فشار مضاعفی به دریچهها وارد میشود. این باعث ضعیف شدن دریچهها و افزایش خطر ابتلا به واریس میشود.
ایجاد واریس به دلیل سابقه خانوادگی:
اگر در خانوادهتان فردی مبتلا به واریس باشد، شما نیز بیشتر مستعد ابتلا به واریس هستید، زیرا واریس عارضهای ارثی است.
ایجاد واریس به دلیل اضافهوزن و چاقی:
اضافهوزن باعث افزایش فشار و کشش بر روی سیاهرگها میشود و میتواند باعث آسیب دیدن آنها شود.
ایجاد واریس به دلیل بارداری:
در دوران بارداری، تغییرات هورمونی معمولاً باعث شل شدن دیوارههای سیاهرگها میشود و میتواند به واریس منجر شود.
ایجاد واریس به دلیل آسیب دیدن پاها:
آسیب دیدن پاها میتواند خطر ابتلا به واریس را افزایش دهد. عواملی مانند انجام جراحی، شکستگی استخوانهای درشتنی یا نازکنی، و مشکلات گردش خون در پایین پاها احتمال ایجاد رگهای واریسی را بیشتر کرده و وضعیت را تشدید میکنند.
ایجاد واریس به دلیل یبوست:
وجود یبوست یا زور زدن هنگام دفع میتواند خطر ابتلا به واریس را افزایش دهد. تقلای هنگام دفع باعث ایجاد فشار شدیدی بر روی سیاهرگها میشود و آنها را کشیده و آسیبدیده کرده و احتمال ایجاد رگهای واریسی را افزایش میدهد.
ایجاد واریس به دلیل ابتلا به بیماریهای مختلف:
برخی بیماریهایی مانند نارسایی عروقی مزمن میتوانند عامل ایجاد واریس شوند. این بیماریها میتوانند به ورم پاها و ایجاد زخمها یا عفونتهای پوستی منجر شوند و خطر ابتلا به واریس را افزایش دهند.
ایجاد واریس به دلیل زندگی بدون تحرک:
سبک زندگی بیتحرکی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای عروقی از جمله واریس را افزایش دهد. نشستن طولانی مدت و کمتحرکی باعث کاهش جریان خون و افزایش فشار بر روی سیاهرگها میشود.
وزنهبرداری و بلند کردن اشیای سنگین:
وزنهبرداری نادرست میتواند باعث فشار زیاد بر روی سیاهرگها شده و باعث افزایش خطر ابتلا به واریس گردد. بنابراین در هنگام بلند کردن اشیای سنگین باید مراقب باشید تا این امر خطرناک را کاهش دهید.
برای گرفتن نوبت از بهترین پزشک جراح عروق در شیراز دکتر مجید اثنی عشری کلید کنید.
درمان واریس با لیزر
درمان واریس با لیزر به عنوان یک روش غیرتهاجمی و بسیار موثر برای مقابله با این مشکل شناخته میشود. در این روش، انرژی لیزر برای بستن وریدهای متورم و برآمده استفاده میشود.
در ابتدا، ناحیه مورد نظر تحت ضدعفونی قرار میگیرد و موضع مورد نظر بی حس میشود. سپس، یک فیبر نوری لیزر به داخل ورید متورم هدایت میشود. لیزرهای مورد استفاده معمولاً شامل لیزرهای YAG، دیود یا لیزرهای حالت جامد هستند. انرژی لیزر باعث تخریب بافت وریدی شده و به بسته شدن ورید منجر میشود.
مزیت اصلی درمان واریس با لیزر این روش نسبت به روشهای تهاجمی مانند جراحی، غیرتهاجمی بودن آن است. این روش باعث کاهش عوارض، دوره نقاهت کوتاهتر، و توانایی بازگشت سریع بیمار به فعالیتهای روزمره میشود. با این حال، لازم است بهیاد داشت که برای دستیابی به نتایج کامل ممکن است نیاز به چند جلسه درمانی باشد.
بیماران مبتلا به واریس شدید، واریس مزمن، و واریس در سیاق سابقه ترومبوز عمیق وریدی، بهطور کلی به عنوان کاندیدای مناسب برای این روش محسوب میشوند. با این حال، قبل از شروع لیزردرمانی باید علل زمینهای مانند نارسایی وریدی مزمن بررسی و درمان شوند.
به طور کلی، درمان واریس با لیزر به عنوان یک روش موثر، ایمن و غیرتهاجمی میتواند گزینهای مناسب برای بسیاری از بیماران باشد که میخواهند از عوارض ناخوشایند واریس خلاص شوند.
مطالب مرتبط با واریس
برای دیدن مقالات تخصصی روی مشاهده بیشتر کلیک کنید
آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی عروق محیطی
آنژیوگرافی عروق محیطی روشی است که پزشک فوق تخصص عروق در شیراز بهوسیله آن گردش خون ما را…
روشهای دسترسی عروقی جهت انجام دیالیز
دسترسی به عروق برای بیمارانی که نارسایی کلیه دارند، اغلب نیاز به همودیالیز (تصفیه خون) است تا مواد…
اسکلروتراپی برای درمان عروق واریسی
اسکلروتراپی یکی از روشهای پزشکی برای درمان رگهای واریسی و رگهای عنکبوتی است. در این روش، یک محلول…
دلایل گرفتگی عروق + پیشگیری و درمان
گرفتگی عروق یا آترواسکلروز، که به آن تصلب شرایین نیز اطلاق میشود، یک بیماری است که در آن،…