فوق تخصص جراحی عروقی در شیراز

جراحی عروقی

جراحی عروق یک زمینه پزشکی نوآورانه است که به درمان اختلالات سیستم عروقی، شامل بیماری‌های شریانی (سرخرگی)، وریدی (سیاهرگی) و رگهای لنفاوی (چربی)، از طریق روش‌های درمان دارویی، روش‌های نیمه تهاجمی با استفاده از سوندها و کاتترها و بازسازی سیستم عروقی با روش‌های جراحی می‌پردازد.

این زمینه از داخلی قلب و عروق متفاوت است، زیرا به جای بیماری‌های قلب و عروق کرونری، به بررسی و درمان اختلالات عروقی در سراسر بدن می‌پردازد.

مواردی که در این زمینه مورد بررسی قرار می‌گیرند شامل سکته‌های مغزی ناشی از تنگی عروق کاروتید، فشار خون ناشی از تنگی شریانهای کلیوی، نارسایی کلیه و دیالیز، نارسایی خون به دست‌ها و پاها، پیوند اعضاء،  واریس،  انسدادهای شریانی و وریدی، لنفادم،  تعریق مرضی،  مشکلات عروقی کبد،  آنوریسم آئورت و فشار روی اعصاب محیطی می‌شوند.

درمان این بیماری‌ها ممکن است به صورت دارویی یا جراحی، با روش‌های مدرن و کم تهاجمی مانند آنژیوپلاستی و استنت گذاری و آمبولیزاسیون یا لیزر انجام شود که تمامی این اقدامات توسط جراح عروق انجام می‌شود.

مقالات مرتبط با جراحی عروق

برای دیدن مقالات تخصصی روی مشاهده بیشتر کلیک کنید

آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی عروق محیطی

آنژیوگرافی عروق محیطی روشی است که پزشک فوق تخصص عروق  در شیراز به‌وسیله آن گردش خون ما را…

روشهای دسترسی عروقی جهت انجام دیالیز

دسترسی به عروق برای بیمارانی که نارسایی کلیه دارند، اغلب نیاز به همودیالیز (تصفیه خون) است تا مواد…

اسکلروتراپی برای درمان عروق واریسی

اسکلروتراپی یکی از روش‌های پزشکی برای درمان رگ‌های واریسی و رگ‌های عنکبوتی است. در این روش، یک محلول…

دلایل گرفتگی عروق + پیشگیری و درمان

گرفتگی عروق یا آترواسکلروز، که به آن تصلب شرایین نیز اطلاق می‌شود، یک بیماری است که در آن،…

بیماری عروقی چیست؟

اصطلاح بیماری عروقی هر گونه تأثیری را که بر شریان‌ها، رگ‌های خونی، سیاهرگ‌ها و مویرگ‌های حامل خون داشته باشد، در بر می‌گیرد. همچنین بخش لنفاوی نیز با این بیماری‌ها در ارتباط است؛

رگ‌های لنفاوی رگ های کوچکی هستند که مایع لنف حاوی گلبول‌های سفید خون را از بافت‌ها به داخل خون منتقل می‌کنند و در این بیماری‌ها نیز دخالت دارند. بیماری عروقی شامل لیست گسترده‌ای از بیماری‌هاست که برخی از آنها ممکن است خطرناک باشند، از جمله:

  • ترومبوز وریدی حاد
  • آنوریسم آئورت (شکمی، قفسه سینه)
  • بیماری شریان کاروتید
  • ایسکمی بحرانی اندام
  • بیماری عروقی دیابت
  • بیماری‌های آئورت
  • پیوند دیالیز
  • زخم‌های التیام نیافته بدلیل
  • بیماری‌های عروقی
  • بیماری شریان محیطی (PAD)
  • سندرم خروجی قفسه سینه
  • رگ‌های واریسی
  • ناهنجاری‌های عروقی
  • بیماری شریان احشایی

جراحی عروق (CVC) چیست؟

جراحی عروق CVC یا جراحی کاتتر ورید مرکزی (CVC: Central Venous Catheter) شامل وارد کردن یک لوله بلند و انعطاف‌پذیر به ورید گردن، قفسه سینه، بازو یا کشاله ران است،

به منظور تسهیل در تزریق دارو، مایعات، خون یا سایر درمان‌ها در شرایط اورژانس یا برای مدت زمان طولانی. این کاتتر از طریق یک ورید وارد بدن می‌شود تا به ورید اجوف رسیده و در قلب منتهی شود، که این به دسترسی آسان به جریان خون برای انجام مداخلات پزشکی مختلف کمک می‌کند.

توجه داشته باشید که جراحی عروق باید با تشخیص پزشک فوق تخصص جراحی عروق باشد و تنها زمانی توصیه می‌شود که بیمار به مشکلی برخورده باشد که با روش‌های درمانی دیگر قابل مدیریت نباشد. انواع مختلفی از جراحی عروق کمتر تهاجمی وجود دارد که هر کدام با توجه به نیازهای پزشکی بیمار، اهداف خاصی را دنبال می‌کنند.

برای گرفتن نوبت از بهترین پزشک جراح عروق در شیراز دکتر مجید اثنی عشری  کلید کنید.

انواع جراحی عروق با کاتتر ورید مرکزی

انواع مختلف جراحی کاتتر ورید مرکزی (CVC) شامل موارد زیر است :

  • PICC:

این کاتتر مرکزی وارد شده محیطی (PICC) در بازو قرار می‌گیرد و به ورید بزرگ نزدیک قلب می‌رسد. با استفاده از سونوگرافی یا فلوروسکوپی برای هدایت، لوله در محل قرار می‌گیرد. بعد از قرار گیری به بیماران آموزش داده می‌شوند که PICC را شستشو دهند و پانسمان را مرتباً تعویض کنند.

  • پورت (درگاه کاشته شده):

این لوله نازک با یک یا دو دیسک کامل در زیر پوست و معمولاً در قفسه سینه زیر استخوان ترقوه قرار می‌گیرد. پورت نیاز به یک جراحی جزئی برای قرار دادن دارد و می‌تواند سال‌ها در بدن بماند. دسترسی به پورت‌ها با وارد کردن سوزن از طریق پوست به دیسک برای درمان انجام می‌شود و نسبت به سایر CVC ها به مراقبت کمتری نیاز دارد.

  • CVC تونلی:

این نوع جراحی عروق اغلب در قفسه سینه در اطراف استخوان ترقوه قرار می‌گیرد و یک انتهای آن نزدیک قلب قرار می‌گیرد. CVCهای تونل شده برای درمان‌های کوتاه و طولانی مدت استفاده می‌شوند و خطرات خاصی مانند خونریزی، شکستگی کاتتر و آمبولی را دارند.

  • جراحی اندوواسکولار:

این روش برای درمان شرایط مختلفی که بر رگ‌های خونی تأثیر می‌گذارند، مانند آنوریسم، تنگی و ترومبوز استفاده می‌شود. این روش شامل ایجاد یک برش کوچک در نزدیکی مفصل ران برای دسترسی به رگ‌های خونی است. سپس یک کاتتر از طریق برش وارد شده و با استفاده از تصویربرداری به ناحیه آسیب دیده هدایت می‌شود. جراح می‌تواند روش‌های مختلفی مانند آنژیوپلاستی، استنت گذاری یا آمبولیزاسیون را برای درمان انجام دهد. جراحی اندوواسکولار مزایای متعددی نسبت به جراحی باز سنتی دارد، از جمله برش‌های کوچکتر، درد کمتر، خطر کمتر عوارض و زمان بهبودی کوتاه‌تر.

جراحی عروق چه بیماری‌های را درمان می‌کند؟

جراحان عروق تنها یک مجموعه از بیماری‌های مرتبط با سیستم عروقی، شامل شریان‌ها، وریدها و سیستم لنفاوی را درمان نمی‌کنند، بلکه به طیف گسترده‌تری از مشکلات پزشکی مربوط به عروق پرداخته و برای درمان موارد زیر اقدام می‌کنند:

درمان بیماری های شریانی:

آترواسکلروز: تنگی یا انسداد عروق که علت اصلی آن رسوب چربی است

آنوریسم:  برآمدگی غیرطبیعی دیواره شریان

بیماری عروق کاروتید: تنگی یا انسداد عروق کاروتید که خون را به مغز می‌رسانند

بیماری عروق محیطی: تنگی یا انسداد عروق در اندام‌ها

بیماری شریان کلیوی: تنگی یا انسداد عروق کلیوی

سندرم رینود: انقباض عروق در انگشتان دست و پا در پاسخ به سرما

درمان بیماری های مربوط به وریدها:

واریس: رگ‌های متورم و پیچ خورده

نارسایی وریدی مزمن: نارسایی دریچه‌های وریدی که منجر به تورم و درد در پاها می‌شود

ترومبوز ورید عمقی: لخته شدن خون در ورید عمقی

لنف ادم: تجمع مایع در بافت‌ها که باعث تورم میشوند

درمان بیماری های سیستم لنفاوی:

ادم لنفاوی: انسداد سیستم لنفاوی که باعث تورم میشوند

علاوه بر موارد ذکر شده، جراحان عروق می‌توانند برای درمان موارد زیر نیز اقدام کنند:

فیستول دیالیز: ایجاد راهی برای دسترسی به جریان خون برای دیالیز در بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی

پیوند عروق: پیوند رگ‌های خونی از یک قسمت بدن به قسمت دیگر

درمان زخم‌های دیابتی: درمان زخم‌های مزمن در پاهای افراد مبتلا به دیابت

جراحی عروق وریدهای واریسی

واریس معمولاً به بیماری‌های جدی منجر نمی‌شود، اما بسیاری از افراد رگ‌های واریسی متورم را ناخوشایند و ناراحت‌کننده می‌دانند. این رگ‌ها هنگامی ایجاد می‌شوند که دریچه‌های وریدها آسیب می‌بینند و بر جریان خون در بدن تأثیر می‌گذارند.

دو نوع جراحی وجود دارد که می‌تواند رگ‌های واریسی را از بین ببرد: برداشتن ورید که شامل ایجاد دو برش در ساق پا و بیرون‌کشیدن کل ورید است، و فلبکتومی که از چندین برش کوچک در طول ورید و بیرون‌کشیدن آن به‌صورت تکه‌تکه استفاده می‌کند.

همانطور که میدانید علائم هر بیمار متفاوت است، بهتر است که با شما با بهترین جراح عروق در شیراز در مورد بهترین روش برای درمان  خود مشورت کنید.

مراقبت بعد از جراحی عروق

کنترل‌های پس از جراحی عروق بسیار حیاتی هستند و نباید آنها را نادیده بگیرید.

اگر سابقه استفاده از سیگار دارید، باید بلافاصله آن را کنار بگذارید. در غیر این صورت، در برخی موارد، بیماری ممکن است پیشرفت کند و نتایج بدتری به دنبال داشته باشد.

باید تمام تجربیات منفی خود را که در طول فرآیند بهبودی تجربه می‌کنید، با پزشک خود در میان گذاشته و توصیه‌های او را جدی بگیرید.

بخاطر داشته باشید که فرآیند بهبودی بیماری شما به همان اندازه به شما وابسته است که به موفقیت جراحی عروق پزشک شما.

این یک کار تیمی است. به همین دلیل، باید پزشکی را انتخاب کنید که به تخصص او اعتماد دارید، در رشته خود موفق است و می‌دانید که بهترین جراحی عروق را برای شما انجام خواهد داد و بهترین برنامه مراقبت پس از جراحی عروق را به شما خواهد داد.

ابتدا باید برای جلوگیری از علائم سوء هاضمه که ممکن است رخ دهد، باید با توجه به دستور پزشک معالج به طور مکرر و به مقدار کافی غذا بخورید. اگر پزشک شما صلاح می‌داند، می‌توانید پس از جراحی عروق به یک متخصص تغذیه مراجعه کرده و برنامه غذایی مناسبی را اجرا کنید.

پس از مشاوره تغذیه، باید برنامه غذایی خود را تنظیم کنید. همچنین، اگر پزشک مناسب دانست، باید بعد از وعده‌های غذایی پیاده‌روی کوتاهی انجام دهید.

همچنین، داروهای تجویز شده توسط پزشک باید به‌صورت منظم و به موقع مصرف شوند. در برخی موارد، اگر پزشک به شما توصیه کرده است که دارو را به مدت طولانی مدت مصرف کنید، باید در این مورد حساس باشید و داروهای خود را مصرف کنید.

دکتر مجید اثنی عشری فوق تخصص جراحی عروق

نیاز به مشاوره رایگان دارید؟
الان تماس بگیر.